Delicious
Delicious staat voor online bookmarken, oftewel het online verzamelen én delen van je favorieten. Dit kan handig zijn om je doelpubliek bepaalde bronnen aan te reiken, of gewoon om de sites die jij de moeite vindt te delen met anderen.
http://www.delicious.com

Diigo

Diigo is net als Delicious een online bookmarking tool. Voordeel aan deze variant is dat je notities op de site kan achterlaten of dingen kan markeren.
http://www.diigo.com

Doodle

Ooit al moeite gehad om die afspraak vast te leggen? Gebruik Doodle om deelnemers zelf te laten aangeven wanneer jullie afspraak kan doorgaan. Handig, zowel voor persoonlijk als professioneel gebruik!
http://www.doodle.com

Dropbox

Gedaan met USB-sticks of andere geheugendragers om je bestanden mee te nemen op verplaatsing. Gebruik in de plaats de "online harde schijf" Dropbox. Je eigen plek om je bestanden achter te laten en zelfs te delen met enkele of meerdere mensen!
http://www.dropbox.com

Evernote

Als je nood hebt aan een plek om degelijke notities te maken en te beheren, is Evernote de plaats waar je moet zijn. Maak verschillende notitieboekjes, tag ze, deel ze,... Met de mobile app kan je zelfs foto's maken en opslaan. Ook PDF-documenten worden hier zeer eenvoudig in ondergebracht. Zéér handige tool!
http://www.evernote.com

Facebook

Hét sociale media platform van vandaag! Meer dan 1 miljard gebruikers wereldwijd. Heel interessant om een grote groep van mensen aan te spreken, maar kan ook afgeschermd worden voor meer "persoonlijk" gebruik. Privacy instellingen in het oog houden! Facebook kan je dichttimmeren, maar het vraagt een inspanning om alle instellingen naar jouw wensen aan te passen.
http://www.facebook.com

Flipboard

Een RSS-reader in boekformaat. Mobiele toestellen uitrusten met Flipboard maakt het doorbladeren van je RSS-feeds kinderspel. Zeer aantrekkelijke app!
http://www.flipboard.com

Foursquare

Een sociaal medium dat je laat "inchecken" bij winkels, hotels ... Kom er genoeg en je wordt burgemeester, maar ook krijg je soms bonussen die je kan verzilveren in je favoriete winkel.
http://foursquare.com

Glogster

Dit is een tool waarmee interactieve posters gemaakt kunnen worden.
http://www.glogster.com/

Google Calendar

Je eigen online kalender die je kan eventueel delen met anderen of zelfs op je website kan plaatsen!
http://calendar.google.com

Google Drive

Een uitermate handige suite met office-programma's (tekstverwerking, rekenblad, presentaties,...). Je kan je bestanden er ook opslaan zodat je ze overal ter beschikking hebt, je kan ze delen met elkaar en zelfs op hetzelfde moment samenwerken aan een document.
http://drive.google.com

Google+

De concurrent voor Facebook. Nog lang niet zo populair, maar Google werkt steeds verder aan het concept en biedt een aardig alternatief voor 's werelds grootste sociale mediaplatform. Google probeert steeds meer en meer van haar diensten in deze omgeving te integreren. Op die manier vind je al je info (foto's, documenten, kalender, ...) op 1 plek!
http://plus.google.com

IFTTT.com

Gebruik "recepten" om dingen op internet te automatiseren.
https://ifttt.com/

LinkedIn

Het sociale netwerk voor de professionele wereld. De ideale plek om je bedrijf in de kijker te plaatsen en te netwerken met klanten/collega's. Facebook met een professioneel karakter.
http://www.linkedin.com

Mindmeister

Wil je een plek om mindmaps te maken? Mindmeister is de plek. Ook hier kan je weer delen met anderen of samenwerken aan een mindmap.
http://www.mindmeister.com

OneDrive

Microsofts versie van Google Drive. Ook hier krijg je een online office-pakket waarmee je via het web documenten kan maken en delen zonder dat je de programma's geïnstalleerd hebt op je pc.
http://onedrive.live.com

Pinterest

Pinterest lijkt erg op social bookmarking zoals Delicious en Diigo, maar doet het grafischer. Je kan op je digitale prikborden foto's van websites prikken, zelfs met eigen commentaar erbij. Andere kunnen deze borden volgen. Je kan ook via de foto's doorklikken naar de originele website, op die manier kan je dus ook bronnen verzamelen.
http://www.pinterest.com

Popplet

Popplet is een Web 2.0 toepassing waarmee mindmaps gemaakt kunnen worden en gedachten in de vorm van teksten, afbeeldingen, tekeningen, Google Maps en YouTube filmpjes in een handomdraai op het scherm getoverd kunnen worden. Popplet blinkt uit in eenvoud, snelheid en efficiëntie.
http://popplet.com/

Postach.io

Een blogging platform dat gekoppeld is aan je Evernote. Je creëert notities in een speciaal Evernote notitieblok, tagged de notitie met "published" en zo post je een nieuw bericht.
http://postach.io/

Prezi

Ook wel de Powerpoint-killer genoemd. Bij deze presentatietool ligt de kracht in het onderscheid maken in hoofd- en bijzaken, en het oogt nog mooi ook.
http://prezi.com

QR-codes

Creëer zelf een QR-code met een link naar eender welke informatie die je wilt delen.
http://www.qr-code-generator.com

Scoop.it

Maak je eigen krantje met je favoriete websites, tweets, RSS-feeds, enz. Handig om je doelpubliek te informeren!
http://www.scoop.it

Skype

De bekende VOIP-tool (Voice over IP). Al dan niet met webcam kan je gratis (!) communiceren met anderen. Handig voor vergaderingen waar je lijflijk niet aanwezig kan/moet zijn.
http://www.skype.com

Slideshare

Een plek om documenten te delen met anderen. Hier kan je geen content maken, wel delen. Deze veelgebruikte app laat je ook presentaties op je website posten! Zeker bekijken!
http://www.slideshare.com

Socrative

Een online platform dat je kan gebruiken om vragen te stellen. Wil je een enquete maken of gewoon je publiek enkele vragen beantwoorden, in real-time? Socrative helpt je hiermee, je krijgt onmiddellijke feedback d.m.v. het publiceren van de antwoorden, maar ook grafieken die aangeven hoeveel mensen kozen voor antwoord a, b, c,...
http://www.socrative.com

Storify

Creëer m.b.v. informatie uit je sociale media een verhaal en deel het met anderen. Handig om bv. een overzicht te maken van een congres.
http://storify.com

Twitter

140 tekens de wereld in sturen. Klinkt onbenullig, maar is toch een erg krachtig medium om informatie op te zoeken en kenbaar te maken! Gebruik hashtags (#) om te tweeten over bepaalde onderwerpen of er net naar te zoeken! Verslavend...
http://www.twitter.com

Vimeo

De tegenhanger van het bekende YouTube.
http://www.vimeo.com

Wikispaces

Samen een wiki maken over bepaalde onderwerpen? Je kent de voor- en nadelen van de lessen van het postgraduaat.
http://www.wikispaces.com

WordPress

Blogging tool, eigen installatie mogelijk, maar ook te gebruiken als online applicatie. Gratis, zeer gebruiksvriendelijk en biedt een enorme functionaliteit!
http://www.wordpress.com

Youtube

De bekende video site. Talloze filmpjes over van alles en nog wat. Zeer handig!
http://www.youtube.com

Zite

Zite is als Flipboard, maar dan met nieuwe informatie. Websites die je nog niet kent, maar die wel kaderen in een bepaald thema dat je interessant vindt, worden hier voorgesteld, ook weer in boekvorm.
http://www.zite.com